1. V mise zmiešame múku s práškovým cukrom, 1 ČL mletej škorice a práškom do pečiva.
2. Pridáme rastlinný tuk, vodu a vymiesime hladké cesto. Uhladíme ho do tvaru bochníka a necháme odpočívať v chladničke.
3. Očistíme si jablká a nakrájame ich na tenké plátky. Zmiešame s 2 PL zemiakového škrobu, 1 ČL škorice a 2 PL kryštáľového cukru. Cukru použite podľa kyslosti/ sladkosti jabĺk. Nemusíte ho používať vôbec.
4. Jablká necháme odstáť, aby pustili šťavu a medzi tým si pripravíme cesto.
5. Cesto rozdelíme na 2 rovnaké polovice. Obe vyvaľkáme do tvaru kruhu (o pár cm väčšieho ako je forma na pečenie).
6. Jedno cesto uložíme na spodok pekáča tak aby sa nám prekrývalo až za okraje a poprepichujeme ho na spodku vidličkou.
7. Druhé cesto nakrájame na pásiky, ktoré budeme ukladať na vrch jabĺk. Ak sa vám s tým nechce babrať, môžete koláč prikryť celým kusom cesta a taktiež ho poprepichovať vidličkou.
8. Keď už jablká pustili šťavu, zlejeme ju do hrnca, privedieme k varu a zahustíme troškou zemiakového škrobu. Mala by nám vniknúť stredne hustá poleva.
9. Jablká vysypeme na cesto do formy na pečenie a pustíme sa do "pletenia". Medzi tým si môžete dať nahriať rúru na 180° C.