Sladké raňajky
2 PL kokosového mlieka z konzervy
200 g baklažánu
400 g paradajok
2 - 3 strúčiky cesnaku
za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
1/2 ČL oregána
1/2 ČL mletej rasce
1/2 ČL mletej sladkej papriky
soľ / čierne korenie
olivový olej
voda
1. Do hrnca nalejeme olivový olej, nakrájaný baklažán, paradajky a cesnak. Jemne osolíme.
2. Zeleninu dusíme pri nižšej teplote až kým nezmäkne ( cca. 15 minút). Počas dusenia podlievame vodou podľa potreby tak, aby nič neprihorelo.
3. Mäkkú zeleninu popučíme na kašu a dochutíme koreninami.
4. Na záver primiešame čerstvú petržlenovú vňať.
2 PL kokosového mlieka z konzervy
za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Táto vegánska verzia tuniakovej nátierky je naozaj výborná. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Nátierka sa skvelo hodí na chlebík, alebo ju môžete servírovať ako šalát, či prílohu k hlavnému jedlu. Mnohí si povedia, čo je to za nezmysel. Dám si predsa reálneho tuniaka... Avšak milovníci zvierat dobre vedia, že aj ryby cítia bolesť a ich nadmerný...