Sladké raňajky
2 PL kokosového mlieka z konzervy
Horúčavy nás nemajú opustiť ani v najbližších dňoch a ako to cez také teplo býva - človeku sa veľmi jesť nechce. Tento šalátik sa na takého dni úplne hodí. Je ľahký, ale zasýti tak akurát a osviežujúcim ho robí čerstvá zelenina. Kto bulgur vo svojej kuchyni ešte nepoužil tak si ho po tomto recepte určite zamiluje. Ide vlastne o predvarenú nalámanú celozrnnú pšenicu. Prirovnala by som ho k ryži, ale chutí viac orieškovo. Jeho príprava je časovo nenáročná a jednoduchá. Ja osobne ho nakupujem v bezobalovom obchodíku, pretože v klasických potravinách som sa s ním ešte nestretla.
300 ml vody
200 g bulgur
200 g sterilizovaného cíceru
200 g cherry paradajok (nemusia byť cherry)
150-200 g čerstvej uhorky
100 g kalamata olív
1 červenú cibuľu
2-3 PL kvalitného olivového oleja
1-2 PL šťavy z citróna
1 ČL sušeného oregána
soľ
čierne korenie
1. V jemne osolenej vode uvaríme bulgur (varíme cca. 10 minút kým sa nevyvarí všetka voda). Necháme ho "dôjsť" pod pokrievkou a pripravíme si zeleninu.
2. Uhorku a paradajky nakrájame na malé kocky. Olivy nakrájame na štvrtky, cibuľku na drobno.
3. K nakrájanej zelenine pridáme cícer, uvarený bulgur, olivový olej, citrónovú šťavu, oregáno.
4. Dochutíme soľou a čiernym korením.
2 PL kokosového mlieka z konzervy
Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.
1 PL jačmennej sladenky (alebo iného tekutého sladidla)