Cestoviny s údeným tofu

16.05.2021

Výborná omáčka s údeným tofu pripomínajúca mleté. Jediná špecifickejšia surovina ktorú na ich prípravu budete potrebovať je umeocot. Má slano-kyslú chuť a v porovnaní s klasickým octom je omnoho zdravší. Kým klasický ocot náš organizmus prekysľuje ( z hľadiska čínskej medicíny energeticky ochladzuje), umeocot je zásaditý, pomáha k správnemu fungovaniu črevnej mikroflóry a má zohrievajúci účinok. Vyrába sa fermentáciou japonských sliviek a rastlinky shizo. Umeocot používam do kyslých strukovinových polievok a veľmi sa mi osvedčilo jeho používanie pri karamelizovaní cibule. V kombinácii s cukrom sa cibuľka krásne zlepí a schrumkavie. Ak ste ešte umeocot nevyskúšali tak vám ho odporúčam všetkými desiatimi. Kúpite ho v každom obchode so zdravou výživou.

Ingrediencie:

500 g cestovín (mini fusili)

420 g Arrabiata omáčky

360 g údeného tofu

300 ml zeleninového vývaru

1 veľkú cibuľu

3 strúčiky cesnaku

1 PL cukru

1 PL ume octu

1/2 ČL mletej sladkej papriky

1/2 ČL mletej rasce

soľ

rastlinný olej

Postup:

1. Na kvapke rastlinného oleja pomaly opražíme na drobno nakrájanú cibuľku.

2. Pred koncom pridáme 1 PL cukru a 1 PL ume octu. Cibuľku pomaly pražíme do chrumkava (kým sa neskaramelizuje a nevyparí ocot ).

3. K hotovej cibuli prisypeme mletú papriku, rascu a minútku opražíme.

4. Pridáme na drobno namrvené tofu, ktoré opečieme do zlatista.

5. Opečené tofu zalejeme 300 ml vývaru. Ak nemáte vývar pridajte horúcu vodu a 1/2 kocky bio zeleninového bujónu.

6. Pridáme Arrabiata omáčku a privedieme k varu. Arrabiatu v skle máme doma vždy v zásobe. Nakupujem ju najčastejšie v Lidli alebo Kauflande.

7. K hotovej omáčke primiešame uvarené cestoviny a prípadne dochutíme soľou a čiernym korením. Odporúčam zvoliť menšie cestoviny na ktoré sa omáčka pekne nalepí.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Moje recepty môžete sledovať aj na Facebooku:

https://www.facebook.com/kanylakitchen

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.

Pečená hliva

05.01.2022

1 PL jačmennej sladenky (alebo iného tekutého sladidla)

Francúzske zemiaky sú veľmi praktickým jedlom, ktoré si viete variovať podľa seba do nekonečna. Klasikou sú pre mňa francuzáky s údeným tempehom, no viete si ich lahodne pripraviť aj zo základných surovín akými sú cuketa a cibuľa. Tú pravú chuť a vláčnosť im dodáva omáčka, ktorou ich zalievam a ktorú zemiaky počas pečenia napijú. Špeciálnejšie...

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky