Vegan ryžový nákyp
Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.
Kotlíkový guláš pripravujem trošku inak ako je v recepte - používam lečo, zahusťujem nastrúhanými zemiakmi, kdežto doma si zeleninu krájam čerstvú a na zahustenie ho jemne mixnem tyčovým mixérom a je to vybavené. 🙈 Taktiež zvyknem pridať na kolieska nakrájané Lunter parky (ak mám práve doma). Je to mňamka. 🤎
800 ml vody
270 g cíceru v slanom náleve (Lidl)
250- 300 g zemiakov
170 g červenej papriky
150 g mrkvy
100 g cibule
2- 3 strúčiky cesnaku
2 PL kvalitného kečupu / pretlaku
1 ČL mletej rasce
1 ČL drveného majoránu
1 ČL soli
1/2 ČL sladkej údenej papriky
1/2 ČL pálivej papriky
čierne korenie
olej
1. Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocky (čím menšie, tým skôr bude guľáš hotový).
2. Na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Po pár minútach k nej pridáme prelisovaný cesnak.
3. Keď budú cibuľa a cesnak opražené do zlatista pridáme rascu, pálivú aj údenú papriku a necháme ich prevoňať 1 minútu.
4. Do hrnca pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky, papriku a cícer. Za občasného miešania chvíľku opražíme.
5. Zeleninu zalejeme vodou, pridáme kečup / pretlak a osolíme.
6. Varíme pod pokrievkou dokiaľ nie sú zemiaky a mrkva uvarené.
7. Pre zahustenie jemne premixujeme tyčovým mixérom.
8. Na záver pridáme 1 ČL majoránu. Podávame s opraženým chlebíkom.
Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.
1 PL jačmennej sladenky (alebo iného tekutého sladidla)
Francúzske zemiaky sú veľmi praktickým jedlom, ktoré si viete variovať podľa seba do nekonečna. Klasikou sú pre mňa francuzáky s údeným tempehom, no viete si ich lahodne pripraviť aj zo základných surovín akými sú cuketa a cibuľa. Tú pravú chuť a vláčnosť im dodáva omáčka, ktorou ich zalievam a ktorú zemiaky počas pečenia napijú. Špeciálnejšie...