Postup:
1. V miske zmiešame mlieko s jablkovým octom a necháme chvíľu odpočívať.
2. V druhej miske zmiešame múku, práškový cukor, zemiakový škrob a kypriaci prášok.
3. K sypkým ingredienciám pridáme mlieko, citrónovú šťavu, olej a nastrúhame kôru z citrónov. Pozor aby ste nanastrúhali aj ich bielu časť, ktorá je horká. Všetko vymešame do hladkého cesta.
4. Podlhovastú formu na chlebík vymastíme rastlinným tukom a vylejeme do nej cesto.
5. Pečieme pri 175°C po dobu 1 hodiny. Každá rúra aj forma na pečenie je iná takže sa riaďte podľa svojich možností. Chlebík prejde testom dreveného špáradla už po 45 minútach, ale nechajte ho dopiecť ešte 15 minút do zlatohneda. Bude oveľa chutnejší.
6. Po dopečení necháme vychladnúť a polejeme polevou.
Poleva:
1. varianta: Zmiešame trochu kokosového mlieka z plechovky spolu s cukrom a citrónovou šťavou.
2. varianta: Zmiešame práškový cukor spolu s citrónovou šťavou. Citrónovú šťavu pridávajte k cukru postupne za stáleho miešania. Mala by vyniknúť dostatočne hustá poleva, ktorá sa však ale stále dá rozotrieť.