Sladké raňajky
2 PL kokosového mlieka z konzervy
Tento recept som mala na svojom zozname dlho a konečne na neho prišiel rad. Na granolu som použila základné suroviny, ktoré si myslím, že doma každý z vás nájde. Granola sa skvelo hodí na raňajky, napríklad k jogurtu, alebo len tak k mlieku. Kto nie je fanúšik ovsenej kaše, určite si na ovsených vločkách pochutná práve v tomto recepte. Pri pečení vám krásne rozvonia celú kuchyňu. Po dopečení ju môžete skladovať v skle a dať si ju na raňajky kedykoľvek na ňu dostanete chuť.
270 g ovsených vločiek (celých)
60 g kokosového oleja
50 g lieskových orechov
40 g trstinového cukru
20 g kokosových chipsov
4 PL agáve/ javorového sirupu
1 ČL mletej škorice
1. V hrnci roztopíme kokosový olej, agáve sirup a trstinový cukor (nevaríme, iba roztopíme).
2. Do väčšej misky nasypeme vločky, kokosové čipsy, škoricu, lieskové oriešky (môžeme niektoré nasekať) a zalejeme roztopenou zmesou.
3. Všetko poriadne premiešame.
4. Zmes rovnomerne rozsypeme na pekáč s pečiacim papierom.
5. Pečieme pri 160°C 15- 20 minút. Počas pečenia zmes aspoň raz premiešame, aby sa upiekla rovnomerne.
6. Necháme vychladnúť a skladujeme v skle.
2 PL kokosového mlieka z konzervy
za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Táto vegánska verzia tuniakovej nátierky je naozaj výborná. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Nátierka sa skvelo hodí na chlebík, alebo ju môžete servírovať ako šalát, či prílohu k hlavnému jedlu. Mnohí si povedia, čo je to za nezmysel. Dám si predsa reálneho tuniaka... Avšak milovníci zvierat dobre vedia, že aj ryby cítia bolesť a ich nadmerný...