Hlivová paštéta

10.10.2020

Jeseň sa mnohým z vás spája s témou kačacích hodov. Ja ostávam aj počas tohto obdobia verná tým vegánskym a pripravila som si hlivovú paštétu. Kačička si aj naďalej môže plávať v jazere a ja si pochutnám na zdravšej a etickejšej variante. Pri servírovaní môžete byť kreatívny. Mne sa podarilo vytvoriť nejaký nový druh sovo/včely. :D 

Ingrediencie:

300 g hlivy ustricovej

100 g cibule

40 g vlašských orechov

4 strúčiky cesnaku

1/4 ČL sušeného tymiánu

1/2 ČL sušeného majoránu

1/2 ČL mletej rasce

soľ

olej

Postup:

1. Vlašské orechy dáme na pár hodín predmočiť do vody.

2. Na panvici si opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.

3. Po pár minútach pridáme aj prelisovaný cesnak, koreniny a chvíľku opražíme.

4. Pridáme na malé kúsky nakrájanú hlivu a dusíme pod pokrievkou na mierom ohni do zmäknutia (cca. 10 minút). Občas premiešame, po prípade podlejeme troškou vody z orechov.

5. Všetko spolu vymixujeme do hladka aj spolu s orieškami. Paštétu riedime olivovým olejom / vodou z orechov do požadovanej konzistencie.

6. Na záver dochutíme soľou a čiernym korením.

Môžete ma sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Táto vegánska verzia tuniakovej nátierky je naozaj výborná. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Nátierka sa skvelo hodí na chlebík, alebo ju môžete servírovať ako šalát, či prílohu k hlavnému jedlu. Mnohí si povedia, čo je to za nezmysel. Dám si predsa reálneho tuniaka... Avšak milovníci zvierat dobre vedia, že aj ryby cítia bolesť a ich nadmerný...


Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky