Hlivová paštéta
Jeseň sa mnohým z vás spája s témou kačacích hodov. Ja ostávam aj počas tohto obdobia verná tým vegánskym a pripravila som si hlivovú paštétu. Kačička si aj naďalej môže plávať v jazere a ja si pochutnám na zdravšej a etickejšej variante. Pri servírovaní môžete byť kreatívny. Mne sa podarilo vytvoriť nejaký nový druh sovo/včely. :D

Ingrediencie:
300 g hlivy ustricovej
100 g cibule
40 g vlašských orechov
4 strúčiky cesnaku
1/4 ČL sušeného tymiánu
1/2 ČL sušeného majoránu
1/2 ČL mletej rasce
soľ
olej
Postup:
1. Vlašské orechy dáme na pár hodín predmočiť do vody.
2. Na panvici si opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.
3. Po pár minútach pridáme aj prelisovaný cesnak, koreniny a chvíľku opražíme.
4. Pridáme na malé kúsky nakrájanú hlivu a dusíme pod pokrievkou na mierom ohni do zmäknutia (cca. 10 minút). Občas premiešame, po prípade podlejeme troškou vody z orechov.
5. Všetko spolu vymixujeme do hladka aj spolu s orieškami. Paštétu riedime olivovým olejom / vodou z orechov do požadovanej konzistencie.
6. Na záver dochutíme soľou a čiernym korením.


Môžete ma sledovať aj na Instagrame:
Mohlo by sa Vám tiež páčiť:
Tuniaková nátierka
Táto vegánska verzia tuniakovej nátierky je naozaj výborná. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Nátierka sa skvelo hodí na chlebík, alebo ju môžete servírovať ako šalát, či prílohu k hlavnému jedlu. Mnohí si povedia, čo je to za nezmysel. Dám si predsa reálneho tuniaka... Avšak milovníci zvierat dobre vedia, že aj ryby cítia bolesť a ich nadmerný...