Postup:
1. Tofu si rozdelíme na 4 menšie časti a každú časť poriadne vyžmýkame v dlaniach. Zbavíme sa poriadne prebytočnej vody a tým aj tofu "pachute".
2. Odšťavené tofu pridáme do mixéra spolu s ostatnými ingredienciami na tvaroh a mixujeme do hladkého krému (cca. 5 minút). Jogurt pridavájte postupne aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu. Nemusíte použiť cely kelímok. Na záver prípadne pridajte viac citrónovej šťavy alebo cukru.
3. V miske zmiešame všetky sypké ingrediencie na cesto a následne pridáme tekuté. Poriadne premiešame do hladkého a nadýchaného cesta.
4. Cesto vylejeme na pečiaci papier alebo vymastený plech a rovnomerne rozotrieme. Používam plech o rozmere 22 x 27 cm.
5. Pomocou lyžičky poukladáme na cesto kôpky tvarohu. Dreveným špáradlom tvaroh rozotrieme po celom povrchu koláča.
6. Pečieme 35 minút pri 180 °C.
Tip: Tofu krém si pripravte deň vopred a nechajte ho odstáť v chladničke nech sa poriadne prepoja všetky chute. Odporúčam pripraviť si aj dvojnásobnú dávku tofu krému (jogurt stačí použiť len jeden) a dať ho na koláč naozaj štedro. Z krému ktorý sa vám zvýši môžete spraviť ovocné poháre.