1. Ako prvé si nakrájame nadrobno cibuľu. Kel a zemiaky ( 2 z 3) nakrájame na kocky. Mrkvu a petržlen na malé kúsky (kolieska).
2. Na rozohriatom oleji spražíme cibuľu. K spraženej cibuli pridáme 2 ČL rasce, 1 ČL sladkej papriky a prelisovaný cesnak. Chvíľku opražíme.
3. Na tomto základe opečieme zemiaky spolu s mrkvou a petržlenom do zlatista.
4. Pridáme kel, ktorý podobne smažíme až kým nezmäkne a nezníži v hrnci svoj objem cca. o polovicu.
5. Zalejeme vodou cca. 2:1 (voda: kelovo- zeleninový základ)
6. Do horúcej vody nastrúhame na zahustenie jeden zemiak.
7. Ochutíme soľou ( cca. 2 ČL) a čiernym korením podľa chuti.
8. Polievku varíme až kým zelenina a zemiaky nezmäknú.
9. Pred koncom varenia pridáme 1 ČL majoránu.
Pri servírovaní môžete použiť klíčky s mungo fazuľky a čerstvý chlebík.
Dobrú chuť. :)