Sladké raňajky
2 PL kokosového mlieka z konzervy
Sladké milujú určite mnohí z vás. Ak si cez víkend potrpíte na poriadne raňajky, lievance sú vždy dobrou voľbou. Môžete si k nim naservírovať ovocie podľa chuti a doplniť ich dobrou kávou. Mak, ako mnohí viete, obsahuje obrovské množstvo vápnika (cca. 12x viac, ako mliečne výrobky), preto som ním ozvláštnila aj tieto lievance. Ja kupujem mletý mak už namiešaný s práškovým cukrom, preto do cesta na lievance už žiadny iný cukor nepridávam. Ak ale sladený mak nemáte, pokojne si cesto oslaďte podľa chuti hocijakým obľúbeným sladidlom
250 ml sójového mlieka
120 g hladkej múky
20 g mletého maku s cukrom
1/2 ČL sódy bikarbóny
štipka soli
vanilková aróma (ľubovoľné)
rastlinný olej
1. V miske zmiešame hladkú múku, mletý mak s cukrom, sódu bikarbónu a štipku soli.
2. Pridáme sójové mlieko, po prípade pár kvapiek vanilkovej arómy. Poriadne vymiešame na stredne husté cesto.
3. Na panvicu potretú olejom vylejeme trošku cesta (požadované množstvo) a opekáme minútku z oboch strán do zlatista.
4. Pri servírovaní môžeme lievance potrieť kockou rastlinného masla, poliať agáve sirupom, či iným obľúbeným sladidlom. Samozrejme nesmie chýbať ovocie, ako napríklad čučoriedky, jahody, či banán. Výborné sú ale aj čisté. Zvoľte si teda podľa chuti. :)
2 PL kokosového mlieka z konzervy
za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Táto vegánska verzia tuniakovej nátierky je naozaj výborná. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Nátierka sa skvelo hodí na chlebík, alebo ju môžete servírovať ako šalát, či prílohu k hlavnému jedlu. Mnohí si povedia, čo je to za nezmysel. Dám si predsa reálneho tuniaka... Avšak milovníci zvierat dobre vedia, že aj ryby cítia bolesť a ich nadmerný...