Postup:
1. Na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pred koncom pridáme 1/2- 1 ČL sušeného tymiánu a necháme minútu prevoňať.
2. Pridáme na malé kúsky nakrájanú mrkvu, petržlen a zemiak. Pár minút opražíme na miernom ohni.
3. Zalejeme vodou, pridáme 1 ČL soli, bobkové listy, nakrájaný stopkový zeler, paradajky z konzervy a necháme variť. Medzitým si v osolenej vode uvaríme cestoviny, ktoré budeme k podávať k polievke.
4. Keď sú zemiak a mrkva mäkké, pridáme na drobno nakrájanú čínsku kapustu/šalát, cuketu a odstavíme z ohňa.
5. Dochutíme soľou a čiernym korením (po prípade zriedime vodou). Pri servírovaní podávame s uvarenou cestovinou po prípade môžete polievku posypať rastlinným syrom.
6. Na panvici rozpustíme trochu masla a opražíme na ňom krajec chleba z oboch strán do zlatista. Ešte teplý potrieme čerstvým cesnakom a podávame k polievke.