Sladké raňajky
2 PL kokosového mlieka z konzervy
Vedeli ste, že sedmokrásky sa môžu jesť? Ak ste ich ešte neochutnali tak smelo do toho. Neodporúčam ale trhať ich z okolí ciest a frekventovaných psičkárskych revírov. :D
300 ml mandľového mlieka (alebo iného rastlinného)
200 g hladkej celozrnnej múky
80 g zrelého banánu (gramáž bez šupky)
2 PL agáve sirupu (iného sladidla)
1 PL rastlinného oleja (kokosový, repkový)
2 ČL kypriaceho prášku
1 ČL jablčného octu
1/2 ČL mletej škorice
1/4 ČL sódy bikarbóny
kokosový olej / rastlinné maslo na panvicu
obľúbené ovocie / džem
1. V mlieku rozmiešame 2 PL agáve sirupu a 1 ČL jablčného octu.
2. Zmiešame spolu všetky sypké ingrediencie a primiešame k tekutým.
3. Premixujeme pomocou mixéra až kým nevznikne hustejšie cestíčko.
4. Na panvici necháme roztopiť kúsok masla, alebo kokosového oleja a pomocou lyžice rozotrieme cesto do okrúhleho tvaru ( cca. 1 polievkovú lyžicu). Ak máte originál panvičku na lievance tak ušetríte čas s rozotieraním cesta :)
5. Opekáme pri strednej teplote minútku z každej strany.
6. Servírujeme s obľúbeným ovocím alebo džemom.
2 PL kokosového mlieka z konzervy
za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Táto vegánska verzia tuniakovej nátierky je naozaj výborná. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Nátierka sa skvelo hodí na chlebík, alebo ju môžete servírovať ako šalát, či prílohu k hlavnému jedlu. Mnohí si povedia, čo je to za nezmysel. Dám si predsa reálneho tuniaka... Avšak milovníci zvierat dobre vedia, že aj ryby cítia bolesť a ich nadmerný...