Mini vegan lievance

05.05.2021

Vedeli ste, že sedmokrásky sa môžu jesť? Ak ste ich ešte neochutnali tak smelo do toho. Neodporúčam ale trhať ich z okolí ciest a frekventovaných psičkárskych revírov. :D

Ingrediencie:

300 ml mandľového mlieka (alebo iného rastlinného)

200 g hladkej celozrnnej múky

80 g zrelého banánu (gramáž bez šupky)

2 PL agáve sirupu (iného sladidla)

1 PL rastlinného oleja (kokosový, repkový)

2 ČL kypriaceho prášku

1 ČL jablčného octu

1/2 ČL mletej škorice

1/4 ČL sódy bikarbóny

kokosový olej / rastlinné maslo na panvicu

obľúbené ovocie / džem


Postup:

1. V mlieku rozmiešame 2 PL agáve sirupu a 1 ČL jablčného octu.

2. Zmiešame spolu všetky sypké ingrediencie a primiešame k tekutým.

3. Premixujeme pomocou mixéra až kým nevznikne hustejšie cestíčko.

4. Na panvici necháme roztopiť kúsok masla, alebo kokosového oleja a pomocou lyžice rozotrieme cesto do okrúhleho tvaru ( cca. 1 polievkovú lyžicu). Ak máte originál panvičku na lievance tak ušetríte čas s rozotieraním cesta :)

5. Opekáme pri strednej teplote minútku z každej strany.

6. Servírujeme s obľúbeným ovocím alebo džemom.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Moje recepty môžete sledovať aj na Facebooku:

https://www.facebook.com/kanylakitchen

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Táto vegánska verzia tuniakovej nátierky je naozaj výborná. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Nátierka sa skvelo hodí na chlebík, alebo ju môžete servírovať ako šalát, či prílohu k hlavnému jedlu. Mnohí si povedia, čo je to za nezmysel. Dám si predsa reálneho tuniaka... Avšak milovníci zvierat dobre vedia, že aj ryby cítia bolesť a ich nadmerný...

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky