Sladké raňajky
2 PL kokosového mlieka z konzervy
Ja sladké až tak nemusím a čo sa týka raňajok som skôr za tím slané. Od kedy som ale prvý krát urobila túto kašu, tak si ju doprajem aspoň raz do týždňa. To isté platí aj o mandľovom masle od značky Slowlandia . Bijem sa po hlave, že som ho nevyskúšala už dávno. Čistá závislosť!

300 ml ovseného mlieka
100 g ovsených vločiek (celých)
160 - 200 g zrelého banánu
ľubovoľné ovocie
1. V hrnci zohrejeme mlieko, pridáme ovsené vločky, rozpučený banán ( na kašu ) a privedieme k varu.
2. Varíme cca. 5 - 7 minút, kým kaša nezhustne.
3. Hrniec s kašou odložíme bokom a prikryjeme pokrievkou na cca. 3 minúty. Kým bude kaša odpočívať, môžeme si nachystať ovocie na posypanie.
Moja obľúbená verzia servírovania je s rozpučenými malinami ( môžete použiť aj zavárané), čerstvými čučoriedkami, lyžičkou mandľového masla a štipkou škorice.

2 PL kokosového mlieka z konzervy
za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Táto vegánska verzia tuniakovej nátierky je naozaj výborná. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Nátierka sa skvelo hodí na chlebík, alebo ju môžete servírovať ako šalát, či prílohu k hlavnému jedlu. Mnohí si povedia, čo je to za nezmysel. Dám si predsa reálneho tuniaka... Avšak milovníci zvierat dobre vedia, že aj ryby cítia bolesť a ich nadmerný...