Vegan ryžový nákyp
Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.
350 g hlivy
3 PL kečupu
1 PL sójovej omáčky
1 PL jačmennej sladenky (alebo iného tekutého sladidla)
1 malá cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 ČL korenia Zlaté kura
chilli korenie podľa chuti
pár kvapiek hnedého ryžového octu (nemusí byť)
1. Hlivu natrháme pomocou vidličky.
2. Na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak opražíme do zlatista. Spolu s ostatnými ingredienciami (okrem hlivy) rozmixujeme na omáčku. Omáčku poriadne premiešame s hlivou.
3. Hlivu rozmiestnime na pekáč vystlaný pečiacim papierom. Pečieme pri 200 °C cca. 20 minút.
Môžete ma sledovať aj na Instagrame:
Mohlo by sa Vám tiež páčiť:
Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.
1 PL jačmennej sladenky (alebo iného tekutého sladidla)
Francúzske zemiaky sú veľmi praktickým jedlom, ktoré si viete variovať podľa seba do nekonečna. Klasikou sú pre mňa francuzáky s údeným tempehom, no viete si ich lahodne pripraviť aj zo základných surovín akými sú cuketa a cibuľa. Tú pravú chuť a vláčnosť im dodáva omáčka, ktorou ich zalievam a ktorú zemiaky počas pečenia napijú. Špeciálnejšie...