Postup:
1. Na rozohriatom oleji spražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme 1 ČL rastlinného masla, 1/4 ČL sladkej mletej papriky, 1/3 ČL mletej rasce a minútku opražíme.
2. K základu pridáme fazuľové struky spolu s na kocky nakrájanými zemiakmi a za občasného miešania chvíľu opražíme.
3. Zalejeme vodou, osolíme, prihodíme bokový list a privedieme k varu. Varíme na miernom ohni dokiaľ nám zemiaky a struky nezmäknú.
4. Pred koncom zahustíme sójovou smotanou, pridáme kôpor a čierne korenie.
5. Do misky si odoberieme cca. 1 dcl polievky v ktorej rozmiešame 1 PL octu/ alebo použite citrónovú šťavu/ šťavu zo zaváraných uhoriek a obsah misky vlejeme naspäť do hrnca.
5. Na záver pridáme štipku majoránu, po prípade dochutíme soľou.
Vždy keď polievku dovarím, nechávam ju ešte "dôjsť" na rozohriatej elektrickej platničke. Chute sa stihnú akurát prepojiť a doladiť. Ak takú možnosť nemáte- na posledných 5 minút stíšte polievku na minimum a nechajte ju dôjsť. :) Najlepšia je samozrejme, keď vychladne, alebo až na druhý deň. :)