Rafaelo guličky

23.10.2020

Dezerty vôbec neobľubujem. Ak som však na nejaký sviatok dostala rafaelo, tak to bol fakt sviatok. Ak neviete čím potešiť niekoho blízkeho, alebo s čím originálnym sa ukázať na oslave vyskúšajte pripraviť dezert vlastnoručne! Myslím, že je to gesto ktoré ocení každý. Rafaelo vložíte do nejakej peknej krabičky, previažete mašľou a milé prekvapenie je hotové. A ujde sa ešte aj vám, pretože dávka je určená pre milovníkov haha.

Ingrediencie:

150 g kešu orechov

1/2 plechovky kokosového mlieka/ krému

5-7 PL javorového/ agáve sirupu

17 PL sušeného strúhaného kokosu

50 g olúpaných mandlí

pol deci vody

Postup:

1. V mixéri vymixujeme kešu orechy do hladka ( cca. 5 minút). Prilejeme aj trošku vody. Ak nemáte výkonný mixér odporúčam si kešu aspoň na 2 hodiny predmočiť do vody a počas mixovania robiť prestávky. Malo by nám vzniknúť maslo, nemusí byť však úplne hladké.

2. K " maslu" pridáme kokosové mlieko z plechovky a opäť poriadne premixujeme. Ja som použila plechovkové kokosové mlieko značky Kaufland (zelená plechovka- creamy). 

3. Na záver mixovania pridáme javorový alebo agáve sirup na osladenie. Prilievajte podľa požadovanej sladkosti. 

4. Na záver pridáme sušený strúhaný kokos a poriadne premiešame. Hmotu necháme na pár hodín stuhnúť v chladničke- budú sa nám z nej potom lepšie tvarovať guľky.

5. Ak nemáte kúpené lúpané mandle, môžte si ich za ten čas olúpať. Mandle zalejeme vriacou vodou a následne opláchneme v studenej. Po tomto kúpeli by sa mali zo šupky jednoducho vyvliecť.

6. Ak máme hmotu stuhnutú, vytvarujeme si z pomocou dlane malé guličky. Do stredu každej guličky vtlačíme olúpanú mandľu a obalíme ju v kokose.

7. Rafaelo skladujeme v chladničke. 

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Recept z detstva, ktorý som vytiahla z mamkinho kuchárskeho zošita. Najradšej som pletenec jedávala za tepla a brávala ho so sebou na klzisko. V recepte som použila čokoládový / kakaový puding, no môžete ho vymeniť za akýkoľvek príchuť. Chystám sa určite vyskúšať pistáciovú variantu. Recept na kysnuté cesto je univerzálne a dá sa použiť aj pri...

Perník

28.11.2021

Perník je jeden z tých koláčov, ktoré pečiem iba v zime, v čase okolo Vianoc. Tak nejak automaticky. Vôňa perníkového korenia, škorice, roztopenej čokolády - to sú tie pravé zimné vône kuchyne. :)

Zbytočne vám ho budem opisovať. Ten si jednoducho musíte upiecť a ochutnať. My ho máme doma tento mesiac už po 3. krát. Veľmi som chcela napodobniť ten, ktorý kedysi predávali balený v Lidli a pamätám si ho ešte ako malá slečna. Dosť sa mi to podľa mňa podarilo.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky