Vegan ryžový nákyp
Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.
Keby som si mala vybrať jedno jedlo, ktoré budem jesť do konca života boli by to cestoviny. Konkrétne tieto doma voláme Rossi. Kedysi ich robievali v jednom podniku u nás v meste a chodil na nich asi naozaj každý. Uložte si tento jednoduchý recept na neskôr. Postará sa vám o jednoduchý obed, či večeru.
500 g penne cestovín
400 ml Arrabiata omáčky (Lidl, Kaufland - v skle)
200 ml sójovej smotany K-take it veggie (Kaufland)
200 -300 g kukurice
160 g Garden Gourmet veggie rezančeky (nemusí byť - môžete nahradiť napríklad hubami alebo brokolicou)
1 cibuľa
3-4 strúčiky cesnaku
1 ČL mletej sladkej papriky
1 ČL oregána
soľ, čierne korenie, chilli
1. Na oleji opražíme na kocky nakrajanu cibuľku. Pred koncom pridáme prelisovaný cesnak a mletú sladkú papriku (dobrá je aj verzia s údenou paprikou). Korenie necháme chvíľu prevoňať.
2. Pridáme veggie rezančeky (po prípade huby, brokolicu), kukuricu a poriadne opražíme (osolíme).
3. Zalejeme Arrabiata omáčkou, sójovou smotanou a privedieme k varu.
4. Pridáme 1 ČL oregana, dochutíme soľou, čiernym korením a chilli.
5. Primiešame uvarené cestoviny a môžeme servírovať.
Môžete ma sledovať aj na Instagrame:
Mohlo by sa Vám tiež páčiť:
Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.
1 PL jačmennej sladenky (alebo iného tekutého sladidla)
Francúzske zemiaky sú veľmi praktickým jedlom, ktoré si viete variovať podľa seba do nekonečna. Klasikou sú pre mňa francuzáky s údeným tempehom, no viete si ich lahodne pripraviť aj zo základných surovín akými sú cuketa a cibuľa. Tú pravú chuť a vláčnosť im dodáva omáčka, ktorou ich zalievam a ktorú zemiaky počas pečenia napijú. Špeciálnejšie...