Vegan ryžový nákyp
Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.
Ďalší z rýchlych a jednoduchých receptov. Kokosové mlieko a chilli pridávajte podľa chuti. Moja verzia je jemne a príjemne pikantná. Ak to s chilli nebodaj preženiete, kokosové mlieko zjemní jeho chuť. Rímsku rascu môžete pokojne použiť aj celú.
300 g paradajok
300 g batátov
300 g červenej šošovice
300 ml vody
120 g cibule
1 strúčik cesnaku
1 ČL rímskej rasce
1 ČL kari korenia (másály)
1 ČL chilli korenia / čerstvé chilli
200- 400 ml kokosového mlieka v plechovke
olej
1. Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu a prelisovaný cesnak do zlatista.
2. Pridáme rascu, chilli a kari - minútku opražíme.
3. K cibuli pridáme nadrobno nakrájané paradajky a dusíme pár minút pod pokrievkou.
4. Prihodíme na malé kocky nakrájané batáty a vodou prepláchnutú šošovicu.
5. Zalejeme vodou, osolíme, prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni cca. 10 minút.
6. Na záver pridáme kokosové mlieko (plechovku je potrebné poriadne premiešať). Pridávame od 200- 400 ml podľa chuti.
7. Podávame s ryžou, naanom, alebo obyčajným chlebom. Ja som to dokonca skúsila s opraženými celozrnými tortilami.
Tip: do hotového kari som primiešala čerstvý špenát. Bolo to výborné ;)
Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.
1 PL jačmennej sladenky (alebo iného tekutého sladidla)
Francúzske zemiaky sú veľmi praktickým jedlom, ktoré si viete variovať podľa seba do nekonečna. Klasikou sú pre mňa francuzáky s údeným tempehom, no viete si ich lahodne pripraviť aj zo základných surovín akými sú cuketa a cibuľa. Tú pravú chuť a vláčnosť im dodáva omáčka, ktorou ich zalievam a ktorú zemiaky počas pečenia napijú. Špeciálnejšie...