Kari cestoviny s cícerom a mrkvou

16.04.2020

Kamarátovi pripomenuli chuť cestovín, ktoré si kupuje na festivale Pohoda. Toho roku sa tam bohužiaľ nedostaneme, tak si môžme festivalovú atmosféru navodiť aspoň jedlom.

Ingrediencie

    1 celozrnné špagety/nudle
    100- 200 g cícer
    2 ks stredne veľkej mrkvy
    2ks paradajky
    2ks cibuľa
    2 strúčiky cesnaku
    olivový olej
    kari korenie
    chilli korenie
    bazalka
    čierne korenie
    soľ
    trstinový cukor
    slnečnicové semiačka

Postup

Minimálne 3 hodiny pred varením si dáme do vody namočiť cícer (alebo môžete použiť aj cícer z konzervy).
Predmočený cícer dáme variť na cca. 15 minút ( chutnáme a varíme kým nezmäkne).


Medzičasom môžte dať variť cestoviny. (Vodu soľte až keď vrie).
Pomocou škrabky naškrabeme mrkvu na plátky a paradajky pokrájame na malé kocky.


Na rozohriatom oleji si opražíme na drobno nakrájanú cibuľu (keď začína byť spražená, pridáme k nej štipku trstinového cukru a chvíľu karamelizujeme). Na záver karamelizovania k cibuľke pretlačíme cesnak a ešte chvíľu opražíme.


Cibuľu osolíme, pridáme cca. pól lyžičky kari a chilli korenia podľa chuti a olivový olej.
Prihodíme paradajky, ktoré varíme až kým nezmäknú (ochutíme štipkou bazalky a čiernym korením). Následne pridáme scedený cícer a naškrabanú mrkvu a ešte chvíľu opražíme.
Do voku s omáčkou prihodíme scedené cestoviny a poriadne spolu premiešame. Ak sa vám cestoviny zdajú suché, pridáme olivový olej. Môžeme ešte dokoreniť kari a chilli podľa chuti. 
Na ozdobenie posypeme slnečnicovými semiačkami.
Tieto cestoviny sú podľa mňa najlepšie na druhý deň, keď si ich opražíte vo voku na olivovom oleji.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky