Sladké raňajky
2 PL kokosového mlieka z konzervy
Táto vegánska verzia tuniakovej nátierky je naozaj výborná. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Nátierka sa skvelo hodí na chlebík, alebo ju môžete servírovať ako šalát, či prílohu k hlavnému jedlu. Mnohí si povedia, čo je to za nezmysel. Dám si predsa reálneho tuniaka... Avšak milovníci zvierat dobre vedia, že aj ryby cítia bolesť a ich nadmerný rybolov ničí biodiverzitu v oceánoch. Ryby sú v prvom rade najväčším koncentrátorom ťažkých kovov a koncentrátorom mikroplastov. Podľa výskumu už len 1,5 konzervy tuniaka týždenne vám za 2 týždne zvýši koncentráciu ťažkých kovov v tele vysoko nad normu. Prijímať omega 3 sa dá aj inak a zdravšie. Viac sa o tom dočítate na mojom blogu čoskoro. Táto nátierka obsahuje samé dobré veci, až na maličký prehrešok vo forme majonézy. :)
400 g cícer v konzerve
100 g stopkového zeleru
80 g červenej cibule
50 g kyslých uhoriek
3 PL vegan majonézy
1 PL nasekaných nori rias
1 - 2 ČL citrónovej šťavy
1 ČL horčice
½ ČL soli
¼ ČL čierneho mletého korenia
1. Cícer popučíme na kašu pomocou pučidla na zemiaky.
2. Cibuľu, uhorky a zeler nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky.
3. Nori riasy nasekáme na čo najdrobnejšie. Ak ich nezvládne váš mixér, nasekajte ich pomocou noža.
4. Pridáme majonézu, horčicu a dochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
Pomazánka je lepšia keď postojí pár hodín v chladničke a všetky chute sa poriadne spoja.
2 PL kokosového mlieka z konzervy
za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Táto vegánska verzia tuniakovej nátierky je naozaj výborná. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Nátierka sa skvelo hodí na chlebík, alebo ju môžete servírovať ako šalát, či prílohu k hlavnému jedlu. Mnohí si povedia, čo je to za nezmysel. Dám si predsa reálneho tuniaka... Avšak milovníci zvierat dobre vedia, že aj ryby cítia bolesť a ich nadmerný...