Postup:
1. Hladkú múku premiešame s kypriacim práškom.
2. Pridáme jogurt, vanilkovú arómu a vymiesime lepkavé cesto.
3. Cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku, vytvarujeme bochník (snažte sa do cesta nezapracovať veľa múky).
4. Bochník rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť spracujeme do podlhovastého valčeka a uložíme na pečiaci papier do tvaru podkovy.
5. V miske rozmiešame sójové mlieko s agáve sirupom a štedro ním potrieme makovky.
6. Vrch makoviek posypeme ako inak - makom a dáme piecť.
7. Pečieme pri 180 °C po dobu 30 minút - do zlatista.
Tip na servírovanie: Makovky rozkrojíme, potrieme rastlinným maslom Rama classic nesolená a obľúbeným domácim lekvárom. Ak si chcete pripomenúť detstvo odporúčam podávať s Grankom. Nesladené sójové mlieko od Alpro má hustú konzistenciu a chutí podľa mňa najpríbuznejšie tomu kravskému.