Postup:
1. Uvaríme čierny čaj ( môže byť aj sáčkový ). Necháme vychladnúť.
2. Mlieko zmiešame spolu s octom a necháme chvíľu odpočívať.
3. Vo väčšej mise zmiešame všetky sypké ingrediencie. Pridáme k nim vychladený čierny čaj, mlieko s octom a olej. Poriadne premiešame.
4. Cesto vylejeme na pekáč vymastený rastlinným tukom. Ja používam pekáč s rozmermi cca. 23 x 35 cm. Vyšiel mi vysoký perník ako vidíte na fotkách. Ak máte radšej nižší rozmer koláču, pripravte si polovičnú dávku. Alebo pripravte klasickú dávku ako píšem v recepte ale vyberte si väčší pekáč.
5. Pečieme pri 180 °C cca. 45 minút. Stred perníka vám trošku narastie do výšky, no po vychladení pekne klesne.
6. Vychladený perník potrieme marhuľovým džemom a polejeme čokoládou. Dozdobiť ho môžete orechmi, kokosom alebo farebnou posýpkou.