Postup:
1. Na miernom ohni roztopíme kokosové mlieko spolu s cukrom a rastlinným tukom,
2. Do vychladenej zmesi pridáme múku a všetky ostatné ingrediencie.
3. Necháme cez noc ( min. 12 hodín) odstáť v chladničke.
4. Pred pečením zmes poriadne premiešame.
5. Plech potrieme olejom a prilepíme na neho pečiaci papier. Na pečiaci papier ukladáme hmotu o veľkosti malej čajovej lyžičky. Snažíme sa aby sa v každej kôpke nachádzala jedna mandľa a zopár brusníc. Kôpky od seba ukladáme v dostatočne veľkých rozostupoch cca. 5 cm.
6. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C cca. 10 minút. Sušienky priebežne sledujme. Akonáhle nám začnú hnednúť okraje je pomaly čas ich vyberať.
7. Po vybratí z rúry necháme pár minút vychladnúť, až tak ich odoberáme z pečiaceho papiera.
Tip: Ak chcete aby vám sušienky ostali jemne chrumkavé počas celých sviatkov, skladujte ich v osobitnej dóze oddelené od ostatného vianočného pečiva. Vydržia naozaj veľmi dlho. :)
V chladničke vám zmes vydrží aj týždeň, takže si môžete pečenie rozkúskovať a stále dopiecť čerstvý pekáčik sušienok.