Vegánska treska
Znie to priam nemožne, ale je to tak. Našu slovenskú pochúťku si je možné pripraviť aj bez ryby. :) V tomto prípade rybaciu chuť zabezpečia nori riasy, ktoré sú pre vegánov aj výborným zdrojom jódu.
Znie to priam nemožne, ale je to tak. Našu slovenskú pochúťku si je možné pripraviť aj bez ryby. :) V tomto prípade rybaciu chuť zabezpečia nori riasy, ktoré sú pre vegánov aj výborným zdrojom jódu.
Prečo by sme si mali radšej spraviť domácu nutelu? Určite väčšina z vás vie, že klasická nutela obsahuje veľké množstvo palmového oleja. Ten nie je pre naše zdravie vôbec prospešný, no nachádza sa takmer vo všetkom. V potravinách, kozmetike, čistiacich prostriedkoch, či v bionafte. Dôvod je jednoznačný- jeho veľmi nízla cena. Výroba palmového oleja...
Jeseň sa mnohým z vás spája s témou kačacích hodov. Ja ostávam aj počas tohto obdobia verná tým vegánskym a pripravila som si hlivovú paštétu. Kačička si aj naďalej môže plávať v jazere a ja si pochutnám na zdravšej a etickejšej variante. Pri servírovaní môžete byť kreatívny. Mne sa podarilo vytvoriť nejaký nový druh sovo/včely. :D
Sójové mlieko- strukoviny a výrobky z nich sú vynikajúcou náhradou za živočíšne potraviny, vďaka vysokému obsahu bielkovín. Sú bohaté na vlákninu, vitamíny skupiny B (okrem B12), železo, vapnik, zinok... Vstrebávanie železa zo strukovín podporíte súčasnou konzumáciou vitamínu C.
Chcem dať do pozornosti cereálnu pohánkovú kašu, ktorú pripravíte za pár minút.
To čo vidíte na fotkách je fajnovo chladený vanilkový sójový jogurt z @kauflandslovensko, ktorý nadovšetko milujem. 💛A keďže ja robím rada veci kreatívne, tak aj obyčajný jogurt na večeru môže vyzerať takto chutne. Nezabúdajme, že oči jedia vždy, ako prvé.🙂